jeugd 6 t/m 14 jaar

Klimles voor de jeugd op woensdagmiddag, donderdagavond en zaterdagochtend.

Elke woensdagmiddag  tussen 17.00 en 18.30, donderdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur (speciale 12+ groep) en elke zaterdagochtend van 11.00 tot 12.30 uur is Klimcentrum Alkmaar open voor klimles voor de jeugd in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar.


Wat houdt jeugd-klimtraining in? Wat kun je verwachten:

 • Bij aanmelden zal je huidige vaardigheden en klimniveau worden vastgesteld.
 • In het verlengde daarvan zal (voornamelijk voor de kinderen vanaf 10 jaar) onze
  IMG_3021

  Klimmen en zekeren

  instructeur voor de liefhebbers per persoon een schematisch trainingsprogramma opstellen voor de komende maand. Elke laatste les van de maand wordt er overlegd om te bepalen hoever de leerlingen zijn t .o.v. hun trainingsschema en wordt er een nieuw schema voor de aansluitende maand opgesteld.

 • De lessen worden gegeven door de superklimmer en instructeur Mike. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij zal spelenderwijs de kinderen met alle facetten van de klimsport kennis laten maken, beter laten klimmen... maar er vooral voor zorgen dat ze een leuke tijd hebben.
 • Om het nog leuker te maken zullen we regelmatig in het weekend bij mooi weer een extra training doen op de buitenklimwand in Spaarnwoude.
  spaarn2

  Buitenmuur Spaarnwoude

 • Veiligheid en verantwoordelijkheid, het leren van de basistechnieken van het klimmen en zekeren, het leren kennen en verleggen van eigen grenzen en plezier en spel komen tijdens de lessen aan bod. Elk kind krijgt les op zijn of haar eigen niveau
 • Natuurlijk doen we heel veel leuke spelletjes. Denk aan blind klimmen, twister, in het donker met hoofdlamp klimmen, de beroemde ''Klimcentrum Alkmaar boulder afvalrace'', trefbal, touwtrekwedstrijden en nog veel meer.
 • Ook heel gaaf is onze echte scheepsladder, klim 16 meter hoog en trek aan de scheepsbel, probeer je record te verbreken.
  IMG_3883

  Scheepsladdder, 16 meter hoog!

Ook is het mogelijk om tijdens deze klimlessen je officiële klimvaardigheidsbewijs te halen. Dit bewijs geeft aan dat je de basis van het klimmen, veilig zekeren en klimmen, goed onder de knie hebt.

Tevens kun je als je dat leuk vindt meedoen met de regionale klimcompetitie. Samen met je klimvrienden van Klimcentrum Alkmaar neem je het op tegen klimmers van andere klimhallen in de regio.

Klimmen is sportief, uitdagend, spannend, stoer en goed voor je zelfvertrouwen. Ook leer je op elkaar bouwen en vertrouwen.

Ook is er voor de ouders die daar interesse in hebben de mogelijkheid om actief mee te doen tijdens het kinderklimmen. Je kunt bij ons je ''zekervaardigheidsbewijs'' halen. Met dit bewijs kun je de kinderen zekeren. Dit wordt kosteloos aangeboden door Klimcentrum Alkmaar indien uw kind een abonnement heeft.

 

IMG_3026

Nieuwe vrienden maken


Neem contact met ons op en geef je op. 

De kosten zijn euro 10,50 voor een losse les of euro 95,00 voor een kwartaalabonnement.

Dit is inclusief gebruik klimgordel en zekeringsmateriaal.

IMG_3016

Warming-up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klim