Volwassenen

Ben je op zoek naar een nieuwe sport, een nieuwe uitdaging?

Kom klimmen bij Klimcentrum Alkmaar. Klimmen is goed voor je lichaam, je gebruikt al je spieren maar....klimmen is veel meer. Met brute kracht kom je in het begin wel omhoog maar al snel slaat de verzuring toe. Techniek, rust en inzicht zorgen ervoor dat je een beter klimmer wordt. zon4
Klimmen bij Klimcentrum Alkmaar blijft uitdagend want je probeert steeds op een hoger niveau te komen en lastigere routes te bedwingen.
Ook is klimmen heel sociaal, er hangt een super gezellige sfeer in de klimhal en je maakt heel snel contact met andere klimmers.
Na afloop nog even een lekker drankje en napraten aan onze grote tafel in het midden van de klimhal.
Hoe gaat het in zijn werk?

Je zult begrijpen dat we ivm de veiligheid wat regels hebben in de klimhal. Wil je graag komen klimmen dan is de eerste stap een Introductieles. Omdat je tijdens die introductieles niet alleen gaat klimmen maar ook gaat zekeren is het makkelijk als je samen met een andere potentiële klimmer komt zodat er 1 kan klimmen en de ander kan zekeren. zon1Heb je geen andere gegadigde? Geen probleem, dan koppelen we je ter plekke aan een klimpartner. Omdat er tijdens een introductieles een instructeur voor jou beschikbaar moet zijn is het handig om deze les te reserveren via mail of ons even te bellen.

Na het volgens van de introductieles kun je in principe zelfstandig komen klimmen maar het volgen van de beginnerscursus Indoor Toprope is wel een aanrader. De informatie die je krijgt tijdens de introductieles is heel summier en alleen bedoeld om je te laten ''proeven'' aan deze fantastische sport. Tijdens de Indoor Toprope komen alle aspecten van het klimmen, zekeren en materiaalkennis aan bod. Tevens leer je hier andere beginnende klimmers kennen. Deze cursus start elke eerste dinsdag en elke derde donderdag van de maand. Hiervoor dien je je wel op te geven zodat je van een plekje verzekerd bent.

Na de Indoor Toprope (waar je je klimvaardigheidsbewijs hebt gehaald) ben je van alle basis op de hoogte en kun je veilig vrij komen klimmen in onze hal tijdens de openingstijden. Je zult zien dat je snel veel resultaat boekt en steeds lastigere routes zult kunnen klimmen.
Wil je na een tijdje beter leren klimmen? Doe dan mee aan de cursus Techniek & Tactiek. Ook kun je meedoen met de cursus Indoor Voorklimmen, hier leer je de technieken voor het buitenklimmen.

 

Heb je geen klimmaatje?

Geen probleem. Er komen elke avond wel klimmers naar de hal zonder klimmaatje waar je zo bij aan kunt sluiten.
Ook is er een Whatsapp groep aangemaakt waar klimmers zonder klimmaatje zijn aangemeld. whatsappElke dag worden daar berichtjes geplaatst met de vraag ''wie gaat er mee klimmen?''Geef je telefoonnummer door en je wordt toegevoegd.

Kom eens langs of maak een afspraak voor een introductieles of geef je op voor de cursus Indoor Toprope.