Klimcursussen volgen bij Klimcentrum Alkmaar

Al jaren geven wij cursussen voor verschillende doelgroepen, met professionele begeleiders en het beste materiaal. Wil je kennismaken met klimmen? Of wil je jouw techniek verbeteren? Of heb je een kind en wil je graag leren zekeren? Bekijk hier alle cursussen die wij aanbieden!

Introductieles

Met een introductieles, ook wel kennismakingsles, kun je op een eenvoudige manier bij ons kennis maken met het klimmen. Al jaren volgen elke week tientallen mensen bij ons deze les.

Meer info
Boek nu!

Indoor Toprope

De eerste stap in je klimcarrière maak je met het het volgen van de sportklimcursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus in de klimhal leer je de basisprincipes van het sportklimmen.

Meer info
Boek nu!

Ouder & kind klimmen

In drie lessen van anderhalf uur leren wij jou op een veilige en verantwoorde manier zekeren, terwijl we tegelijkertijd jouw kind de fijne kneepjes van het klimmen bijbrengen.

Meer info
Boek nu!

Voorklimmen

Wil jij ook leren voorklimmen, zodat je kunt klimmen in al die mooie overhangende voorklimwanden? Onmisbaar als je indoor en later outdoor veilig en met plezier wilt voorklimmen

Meer info
Boek nu!

Techniek & Tactiek

Het doel van deze cursus is het verbeteren van je klimtechniek. Alle deelnemers krijgen op eigen niveau aanwijzingen en tips om de klimtechniek te verbeteren.

Meer info
Boek nu!

Touwtechnieken

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe je veilig abseilt? Hoe klim je zelf weer omhoog na een val in een overhangende wand? Op bovenstaande vraagstukken, en nog veel meer, geeft Klimcentrum Alkmaar een antwoord tijdens deze Workshop.

Meer info
Boek nu!