Klimcursussen volgen bij Klimcentrum Alkmaar

Al jaren geven wij cursussen voor verschillende doelgroepen, met professionele begeleiders en het beste materiaal. Wil je kennismaken met klimmen? Of wil je jouw techniek verbeteren? Of heb je een kind en wil je graag leren zekeren? Bekijk hier alle cursussen die wij aanbieden!

Introductieles

Met een introductieles, ook wel kennismakingsles, kun je op een eenvoudige manier bij ons kennis maken met het klimmen. Al jaren volgen elke week tientallen mensen bij ons deze les.

Indoor Toprope

De eerste stap in je klimcarrière maak je met het het volgen van de sportklimcursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus in de klimhal leer je de basisprincipes van het sportklimmen.

Techniek & Tactiek

Het doel van deze cursus is het verbeteren van je klimtechniek. Alle deelnemers krijgen op eigen niveau aanwijzingen en tips om de klimtechniek te verbeteren.

Voorklimmen

Wil jij ook leren voorklimmen, zodat je kunt klimmen in al die mooie overhangende voorklimwanden? Onmisbaar als je indoor en later outdoor veilig en met plezier wilt voorklimmen

Touwtechnieken

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe je veilig abseilt? Hoe klim je zelf weer omhoog na een val in een overhangende wand? Op bovenstaande vraagstukken, en nog veel meer, geeft Klimcentrum Alkmaar een antwoord tijdens deze Workshop.