Cursus Indoor Toprope

De eerste stap in je klimcarrière maak je met het het volgen van de basisklimcursus Indoor Toprope. Wanneer je de hoogte in gaat is veiligheid belangrijk. Wil je zelfstandig leren klimmen dan moet je verschillende zekertechnieken onder de knie krijgen

Tijdens deze cursus in de klimhal leer je de basisprincipes van het sportklimmen. Zekeren, knopen en natuurlijk ook klimtechniek. Na deze cursus kan én mag je in alle klimhallen in Nederland zelfstandig klimmen. In drie lessen komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek, knopen leggen en nog veel meer. Deze cursus wordt geheel gegeven volgend de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

”Sportklimmen is niet alleen de mooiste sport die er is, maar ook één van de meest veelzijdige sporten. Het is een sport waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. Het combineert mentale uitdagingen met kracht, weerstand, tactiek en techniek”

Instroomniveau
Uitstroomniveau Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope
Zelfstandig klimmen
Hoe lang duurt de cursus? 3 lessen van 2 – 2,5 uur
Kosten € 149,50
Inclusief materiaal en 1 maand gratis klimmen
Start cursus
  • Elke 1e dinsdag van de maand om 20 uur.

Let op! De cursus bestaat uit een lessenreeks van 3 opeenvolgende dinsdagavonden.

Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope

Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het officiële NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Dat is een pasje met je persoonlijke gegevens. Na deze cursus kan men zelfstandig de klimsport beoefenen in elke klimhal in Nederland, België en Duitsland.

En na de Indoor Toprope cursus?

Na afronding van deze cursus begint het pas echt. Logischerwijs ga je nu veel klimmen! Je krijgt na afronding van de cursus een maand gratis klimmen van ons cadeau! Zo kun je veel meters maken en ervoor zorgen dat de procedures meer in je systeem gaan zitten. Na het aflopen van je proefmaand kan je kiezen uit een van de toegangsbewijzen die het beste aansluit bij je (klim)wensen (losse entree, 10-rittenkaart,maandabonnement). Na enige tijd zal je merken dat je steeds beter wilt leren klimmen. Dan ligt de Cursus Techniek & Tactiek voor de hand, waarbij je samen met een trainer aan de slag gaat om jouw persoonlijke klimdoelen te behalen.