Cursus Indoor Toprope

De eerste stap in je klimcarrière maak je met het het volgen van de sportklimcursus Indoor Toprope. Wanneer je de hoogte in gaat is veiligheid belangrijk. Wil je zelfstandig leren klimmen dan moet je verschillende zekertechnieken onder de knie krijgen

Tijdens deze cursus in de klimhal leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In drie lessen komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek, knopen leggen en nog veel meer. Deze cursus wordt geheel gegeven volgend de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

”Sportklimmen is niet alleen de mooiste sport die er is, maar ook één van de meest veelzijdige sporten. Het is een sport waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht. Het combineert mentale uitdagingen met kracht, weerstand, tactiek en techniek”

Instroomniveau
Uitstroomniveau Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope
Zelfstandig klimmen
Hoe lang duurt de cursus? 3 lessen van 1.5 – 2 uur
Kosten € 127,50
Inclusief materiaal en 1 maand gratis klimmen
Start cursus
  • Elke 1e woensdag van de maand om 19 uur.
  • Elke 3e donderdag van de maand om 20 uur.

Let op! De cursus bestaat uit een lessenreeks van 3 opeenvolgende woensdagen/donderdagen.

Schrijf je in!

Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope

Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het officiële NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Dat is een pasje met je persoonlijke gegevens. Na deze cursus kan men zelfstandig de klimsport beoefenen in elke klimhal in Nederland, België en Duitsland.