Cursus Techniek & Tactiek

Het doel van deze cursus is het verbeteren van je klimtechniek. Een belangrijk aspect van het klimmen is balans en precisie.

Met deze serie van 4 lessen zullen we dan ook vooral de bewustwording van deze onderdelen proberen te creëren aan de hand van diverse oefeningen op basis van diverse basistechnieken die belangrijk zijn voor het klimmen  Alle deelnemers krijgen op eigen niveau aanwijzingen en tips om de klimtechniek te verbeteren (iedereen heeft andere punten waaraan gewerkt kan worden). We behandelen verschillende technieken zoals indraaien, voetverplaatsing,  2 en 3 punt technieken, greepbelastingen en op wrijving klimmen. Ook wordt er aandacht besteed aan tactisch klimmen, zoals rustposities bepalen en daar optimaal gebruik van maken, het inlezen van routes etc. De training zal dagelijks afgesloten worden met een stukje duurtraining om ook hier een betere basis neer te zetten.

Ook zullen we waar mogelijk uiteraard nog persoonlijke tips mee geven.  Maar bedenk vooral zelf van te voren goed wat je wil bereiken met deze training (minder angst, snel beter klimmen, beter routes lezen, minder verzuren). Zo goed als alle oefeningen zullen namelijk hierop toepasbaar zijn, en hebben het meeste effect als je met deze doelstelling in je achterhoofd ook aan de oefeningen begint. En geschikt voor klimmers met een onsite niveau van 5a – 6c+

Kortom, leer alles om beter en met nog meer plezier te klimmen.

Hoe lang duurt de cursus? 4 lessen van 1.5 uur
Kosten € 90,-
Exclusief entree, inclusief gebruik van materiaal
Start cursus Elke 1e dinsdag van de maand om 20.00 uur