Klimlessen voor kinderen

Elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.30, zaterdag van 09.00 tot 10.30 en van 11.00 tot 12.30 en zondag van 10.00 tot 11.30 uur is Klimcentrum Alkmaar open voor klimles voor de jeugd in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar.

Wat houdt jeugd-klimtraining in en wat kun je verwachten?

Ben jij altijd de eerste die bovenin het klimrek zit? Of neem jij altijd een alternatieve route in plaats van de trap? Dan vind je klimmen waarschijnlijk heel erg leuk! Bij Klimcentrum Alkmaar leer je op een speelse manier de beginselen van de klimsport.

Voor de jongste klimmers (tot 9 jaar) laten we het touw vasthouden (zekeren) over aan onze instructeurs zodat ze zich helemaal kunnen concentreren op het klimmen.  We hebben hele leuke instructeurs en begeleiders die jou helpen om beter te leren klimmen. Voordat je het weet klim je helemaal naar boven en leer je steeds moeilijkere routes te bedwingen.

Vanaf een jaar of 9 gaan we je ook leren zekeren (als je dat wilt natuurlijk) en probeer je samen met je klimmaatjes steeds beter te worden. Onze instructeurs zullen je tips geven en je uitdagen. Maar vooral gaat het erom plezier te hebben.

Om het nog leuker te maken zullen we regelmatig in het weekend bij mooi weer een extra training doen op de buitenklimwand in Spaarnwoude.

Activiteiten tijdens de klimlessen

Veiligheid en verantwoordelijkheid, het leren van de basistechnieken van het klimmen en zekeren, het leren kennen en verleggen van eigen grenzen en plezier en spel komen tijdens de lessen aan bod. Elk kind krijgt les op zijn of haar eigen niveau. Natuurlijk doen we heel veel leuke spelletjes. Denk aan blind klimmen, twister, in het donker met hoofdlamp klimmen, de beroemde ‘Klimcentrum Alkmaar boulder-afvalrace’, trefbal, touwtrekwedstrijden en nog veel meer.

Ook heel gaaf is onze echte scheepsladder, klim omhoog en trek aan de scheepsbel, probeer je record te verbreken.

De kosten voor de klimlessen zijn euro 15,00 voor een losse les en euro 97,50 voor een kwartaalabonnement.

Klimmen is sportief, uitdagend, spannend, stoer en goed voor je zelfvertrouwen. Ook leer je op elkaar bouwen en vertrouwen.

jongen en een meisje spelen klimbo. Dat een klimspelletje waarbij je onder de stok door moet klimmen zonder de grond te raken.
meisje op de klimwand met haar duimen omhoog

Let op! Soms komt de gratis voucher in je spambox terecht.