Klimcentrum Alkmaar verzorgt 3 verschillende activiteiten voor kinderen (en volwassenen) in de voorjaarsvakantie.
Doe mee met de tweedaagse clinic. Ook start er weer een cursus voor je officiële Klimvaardigheidsbewijs (deze was in de kerstvakantie binnen 2 dagen volgeboekt!) Of doe mee met de klimcompetitie (helemaal nieuw).

Activiteiten in Klimcentrum Alkmaar in Voorjaarsvakantie.

We hebben een druk programma in de voorjaarsvakantie met een aantal interessante activiteiten voor kinderen van 6 t/m 14 jaar.

* Allereerst organiseren we weer onze beroemde tweedaagse clinic, op maandag 29 februari en dinsdag 1 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Voor kinderen in alle leeftijdscategorieën is dit altijd weer 1 groot feest. Klimmen, Abseilen, blind klimmen, twisteren en nog veel meer staat er op het programma. Kom ook en neem je vriendje mee.

* Vervolgens starten we weer met de officiële cursus Indoor Toprope, hiermee haal je je echte klimvaardigheidsbewijs .In 4 lessen van 120 minuten (maandag 29 februari, dinsdag 1 maart, donderdag 3 maart en vrijdag 4 maart van 11 tot 13 uur ) wordt de basis van de klimsport, zekeren (materiaalkennis, touwtechnieken, valtechnieken en nog veel meer) uitgelegd en nog veel belangrijker en leuker, uitgeprobeerd.

* Als laatste kun je je opgeven voor de tweedaagse Klimwedstrijd. Deze vindt plaats op donderdag 3 en vrijdag 4 maart, beide dagen van 13.30 – 15.30 uur. Klim zoveel mogelijk routes in deze dagen en wordt de Klimkampioen.

Hieronder worden de 3 activiteiten uitgebreid beschreven. Schrijf je snel in want vooral voor de Klimwedstrijd en de Klimvaardigheidscursus zijn er maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar. mei1

 

 

 

Klimclinic
Vakantieactiviteit voor kinderen van 6 tot 14 jaar

Deze tweedaagse clinic vindt plaats op maandag 29 februari en dinsdag 1 maart De tijden zijn van 13.30 tot 15.30 uur.

Deze vakantieactiviteit is voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. De kinderen worden in verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld. De jongere kinderen zullen spelenderwijs  lekker klimmen in onze grote klimhal, twisteren, geblinddoekt klimmen etc. De oudere kinderen leren klimtechnieken, knopen leggen, zekeren, en steeds moeilijkere routes beheersen. Uniek in Klimcentrum Alkmaar is onze abseil platform. Van maar liefst 16 meter hoogte leer je abseilen als een echte bergbeklimmer, leerzaam en zeer spannend!

Tevens wordt er geleerd hoe met een kompas en coördinaten om te gaan tijdens een spannende speurtocht buiten. (met stickers/kaartjes met pijlen voor de jongere deelnemers). Ook staat de ondertussen beroemde en zeer spannende boulder afvalrace op het programma. Wat dat precies inhoudt? Daar kom je nog wel achter  Maar natuurlijk wordt er heel veel geklommen in onze grote klimhal.

Schrijf je in en beoefen twee middagen  deze spannende, uitdagende en stoere sport.

De kosten zijn € 25,- voor twee dagdelen

Cursus Klimvaardigheidsbewijs

Cursus klimvaardigheids-bewijs (voor volwassenen en jeugd (vanaf 10jr))

In de kerstvakantie boden we deze cursus aan en hebben we helaas veel nee moeten verkopen omdat de cursus heel snel volgeboekt was. 

In 4 lessen van 120 minuten (maandag 29 februari, dinsdag 1 maart, donderdag 3 maart en vrijdag 4 maart van 11 tot 13 uur ) wordt de basis van de klimsport, zekeren (materiaalkennis, touwtechnieken, valtechnieken en nog veel meer) uitgelegd en nog veel belangrijker en leuker, uitgeprobeerd.

Tevens staat er abseilen en de spannende afval boulderrace op het programma.

Aan het eind van deze cursus wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Dit is een officieel bewijs waarmee je in elke klimhal in Nederland kan klimmen.

Normaal gesproken kost deze cursus euro 75 pp, we bieden deze nu aan voor euro 50 pp, Dit is inclusief entree, gebruik klimgordel, zekeringsmateriaal en uiteraard de instructeurs. De minimale leeftijd voor deelname is 10 jaar, ook volwassenen kunnen en mogen hieraan meedoen (leuk om samen met je zoon/dochter te doen).

Niet alleen is dit een unieke mogelijkheid  om het officiële klimvaardigheidsbewijs te halen, het is een uitgelezen kans om op elkaar te bouwen en elkaar te leren vertrouwen, goed voor teambuilding.

En niet geheel onbelangrijk, deze indooractiviteit is gelukkig onafhankelijk van het weer en gaat dus altijd door.

Beperkte deelnemerscapaciteit, dus geef je snel opklimvaardigheids

Klim-wedstrijd

Helemaal nieuw bij Klimcentrum Alkmaar. Deze tweedaagse klimwedstrijd vindt plaats op donderdag 3 en vrijdag 4 maart, beide dagen van 13.30 – 15.30 uur.

Hoe werkt het?

Elke deelnemer krijgt een lijst met een groot aantal routes om te klimmen in deze 2 dagen. Heb je een route uitgeklommen zetten we daar een vinkje bij. De routes variëren van heel makkelijk tot heel moeilijk. Alle wanden van Klimcentrum Alkmaar worden gebruikt.

De puntentelling gaat volgens het systeem ‘100 punten delen door het aantal klimmers’. Een route die door slechts één routeklimmer geklommen wordt is 100 punten waard. Bij twee klimmers is de route 50 punten waard, bij drie klimmers 33.33 punten, enzovoort. Hoe meer mensen de route klimmen, hoe minder punten je ervoor krijgt.

De scores die je hebt gehaald van alle routes die je in deze 2 dagen hebt geklommen worden bij elkaar opgeteld en verwerkt in één stand.

De winnaar is uiteraard de klimmer met de meeste punten.

Er zijn 4 verschillende leeftijdscategorieën; 6-8 jaar, 8-10 jaar, 10-12 jaar en 12-14 jaar.

Wil je meedoen aan de Klimwedstrijd? Geef je snel op!

De kosten zijn € 35,- voor twee dagdelen

923085_517985578310550_1120970713_n