Over Klimcentrum Alkmaar

Klimmen in Klimcentrum Alkmaar is voor jong en oud en zowel voor beginners als voor experts. Veiligheid en een ongedwongen sfeer staan bij ons voorop. Klimcentrum Alkmaar is goed bereikbaar per auto (gratis parkeerruimte) en openbaar vervoer (station Alkmaar NS).

Ben je op zoek naar een uitdagende en sportieve activiteit, aarzel dan niet om te bellen of kom gewoon eens langs. er is altijd deskundige begeleiding aanwezig.
Het Klimcentrum beschikt over meer dan 120 klimroutes in alle moeilijkheidsgraden verdeeld over een totaal klimoppervlak van 750 m².
De hoogte varieert van 7 tot maar liefst 16 meter. In de zomer van 2014 is de hal verder uitgebreid met 300 m² nieuwe klimmuur en in 2020 zijn er nog zo’n 40 m² klimmeters aan toegevoegd.

Tevens is er in de hal een gezellige bar waar je onder het genot van een drankje weer een beetje op adem kunt komen. Dit maakt het klimmen niet alleen tot een sportieve bezigheid, maar ook tot een gezellig avondje uit.

Klimmen is voor iedereen

Beginnende klimmers zijn bij ons van harte welkom. Er zijn altijd instructeurs aanwezig die je graag op weg helpen. Wil je echter wat uitgebreider begeleid worden dan kunt je altijd een introductieles nemen. De introductieles is gericht op veiligheid en het gebruik van klimmaterialen. Daarna kun je een beginnerscursus volgen, die dieper ingaat op de klimtechnieken.

Een spannend kinderfeestje? Een actief uitje met vrienden of collega’s? Of gewoon een keer lekker klimmen of hard trainen? Iedereen kan bij ons terecht.

De eigenaren van Klimcentrum Alkmaar.

Wim Kingma en Mike Bosman, beiden ervaren klimmers.

Wim Kingma
Wim KingmaEigenaar
Mike Bosman
Mike BosmanEigenaar
Bas Bijlsma
Bas BijlsmaBedrijfsleider